Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Fahéjas-cukros mandula

ellenállhatatlan karácsonyi nasi

2017. november 26. - HZsuzsi84

Fotó: Puskás Nóri   Fahéjas illatfelhőbe burkolja a karácsonyi vásárokat, a ropogós cukros-fahéjas bundában bújó pirított mandula. Szerintem nem létezik ennél finomabb téli nasi. Elkészíteni pofon egyszerű, mindössze néhány percet vesz igénybe. És ez sajnos az elfogyasztására is igaz. Nem lehet…

Tovább

Sajtszószos gnocchi kolbászmorzsával

Bár gnocchiból kapható bolti félkész verzió is, de mivel tényleg nem ördöngősség elkészíteni, nagyon ajánlom a házi verziót, ami amellett, hogy sokkal finomabb lesz, nagyságrendekkel olcsóbb is. Ugyanis egy filléres kajáról beszélünk. (A 2 adag bekerülési költsége mindenestül (szósszal, feltéttel)…

Tovább

Babapiskóta házilag

méghozzá gluténmentesen

  Elővenni egy csomag babapiskótát és pikk-pakk összedobni egy tiramisut, vagy bármilyen pohárdesszertet, praktikus megoldás. Ha gluténmentesen szeretnénk készíteni ezeket, akkor két verzió van, vagy megvesszük a méregdrága gluténmentes babapiskótát, vagy megcsináljuk házilag. Én az utóbbira…

Tovább

A konyha legnagyobb jolly jokere: a tojás

őszi frittata a ráérős reggelekre

A tojás egy olyan alapélelmiszer, amiből a nap bármely szakában gyorsan finomat és változatosat lehet készíteni. Ha unjátok már a szalonnás tojásrántottát, most hoztam egy olyan őszre hangolt tojásos fogást, amit kizárólag az otthon fellelhető alapanyagokból készítettem, szóval igazi kamra- és…

Tovább

Avokádókrémmel töltött krumpli

pikk pakk kamrakaja

Amikor azt hiszi az ember, hogy nincs otthon semmi, akkor is össze lehet dobni izgalmas fogásokat néhány alapanyagból. Ebben a töltött krumpliban az avokádó az egyetlen, ami mondjuk nem alapfelszerelése egy háztartásnak, de pár száz forintért kapható mostmár a legtöbb szupermarketben és…

Tovább

Panzanella

gombával, paradicsommal, buggyantott tojással

  Nagyon nem szeretek ételt kidobni, de hazudnék, ha azt mondanám sosem fordul elő, hogy a hűtőben hátracsúszik valami, ami csak akkor tűnik föl, amikor már majdnem előremászik magától :) A minap egy olívás kenyér jutott majdnem az ebek harmincadjára a szekrényben, amiért igen kár lett volna,…

Tovább

3. blogszülinap

körtés mogyorós csokis süti

Hihetetlen, de igaz, ma van éppen 3 éve, hogy elindítottam a RozéKacsát. Azóta a hirtelen jött felindulásból már gyakorlatilag hivatás lett, az időm nagy részét a gasztronómia tölti ki.  A nyáron a gyerekek mellett nem sok időm maradt az új receptek írására, így ezennel, a blog szülinapján…

Tovább

Mediterrán töltött cukkini

a nyár egy zöldségbe töltve

A töltött és rakott zöldségek műfaja a végtelenségig variálható, mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja, nagyon szeretem őket. Ez most egy paradicsomos, mediterrán ízvilágú variáció, rizses-darált húsos töltelékkel, és bár a cukkini formája nagyon padlizsános, ez tényleg egy nagy cukkini volt,…

Tovább

Joghurtos padlizsánsaláta és nektarinos salsa

tombol a grillszezon!

Tombol a nyár (emiatt tűntem el ennyire, bocsi), ilyenkor, aki csak teheti nem a tűzhely mellett áll, hanem a kertben/erkélyen/teraszon/réten/mezőn grillezget. A grill húsok, halak, zöldségek mellé most hoztam két izgalmas saláta ötletet, amit egy grillparty előtt előre el lehet készíteni, vígan…

Tovább

Cappucino torta

a Segítsütis tortám receptje

Az idei Segítsütis felajánlásom volt ez a habkönnyű cappucino torta. Végre megörtént az átadás, így ahogy ígértem jön a recept is.  A kakaós-diós picit kávés piskótalapok közt, egy kávés fehércsokis mascarponés hab figyel, ami nem túl édes, nem túl kávés, viszont könnyű, légies. Pont, mint egy…

Tovább
süti beállítások módosítása