Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Szentgyörgyi rakott palacsinta

ahogy a nagymamám csinálta

2017. május 05. - HZsuzsi84

Minden családban vannak tipikus “mama receptjei”, és bár nálunk a nagymamám nem egy klasszikus “főzős nagyi”, gyerekkoromban gyakran várt minket ezzel a finomsággal. Nemrég szerettem volna elkérni tőle a receptjét, de sajnos már elég feledékeny és egyszerűen nem is emlékezett rá, hogy csinált valaha…

Tovább

Mogyorós-csokis-banános fonat

Házi leveles tésztát gyúrni nagyon menő dolog, és isteni finom is, de kétségkívül elég macerás. Ha egy gyors finomságra vágyom, akkor nem riadok vissza a bolti leveles tésztától sem. Most egy mogyorós-csokis-banános fonatot készítettem, ami akár a húsvéti asztalon is megállja a helyét. A töltelék…

Tovább

Tavaszi kevert saláta medvehagymás joghurtos öntettel

Gyakorlatilag bármikor képes vagyok salátát enni, de amikor tavasszal megjelennek az első zödségek, ropogós retkek, friss saláták, zamatos újhagymák és persze a medvehagyma, akkor pláne erős az indíttatás, hogy egy gyors ebéd, vagy vacsora saláta legyen.  Ez az egyszerű kevert saláta attól lesz…

Tovább

Segítsüti 2017, tavasz

Habkönnyű cappucino torta

Idén is örömmel veszek részt a Segítsüti jótékonysági kezdeményezésben, ahol szokás szerint 30, gasztrobloggerek által felajánlott, süteményre lehet licitálni, március 20. és 23. között. A befolyt összeget 100%-ban jótékony célra fordítják.  Idei támogatottunk a Bátor Tábor, akik terápiás táborokat…

Tovább

Somlói torta

a klasszikus desszert luxus kivitelben

A tavalyi Segítsütis tortám receptjével még adós vagyok, és mivel két hét és itt az idei licit, ideje pótolnom a mulasztást. Csak a képek láttán annyian kérték el a receptet, hogy eséllyel pályázhat a legnépszerűbb receptem címre. Én nagyon szeretem a somlóit, de csakis az igazit. A bolti piskóta…

Tovább

Krumplipüré rózsákkal sült sörös csülökragu

Az angolszász konyhában sheperd's pie, a franciáknál parmentier: a húsos ragu tetején krumplipürével összesütve egy létező műfaj a nemzetközi gasztronómiában. Leggyakrabban darált húsos raguval készül, de persze kockára vágott hússal is működik, a ragut lehet keverni zöldségekkel, fűszerezni ízlés…

Tovább

Serpenyős palacsinta karamellizált almával

ez a 'dutch baby'

Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt a bundás alma:  sűrű palacsintatésztába mártott almakarikák olajban kisütve, fahéjas porcukorral megszórva. Mivel nem igazán szeretek olajban sütni semmit, nem csak azért, mert nem túl egészséges, hanem mert pillanatok alatt lesz iszonyú büdös tőle a lakásban,…

Tovább

Indiai sárgarépakrémleves

Imádom az olyan krémleveseket, amikor egy egyszerű, nem túl karakteres ízű zöldség a fűszereknek köszönhetően életre kel és egészen új dimenzióba repíti azt. Ez maximálisan ilyen, egy vakteszten szerintem sokan nem tudnák megmondani, hogy az alapanyag: sárgarépa. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, görbe…

Tovább

Gluténmentes kenyér

ropogós héj, puha belső

Milyen egy jó kenyér? A héja ropogós, a belseje puha, levegős és nem szárad ki egy nap alatt. Ilyen tulajdonságokkal rendelkező gluténmentes kenyeret nem könnyű találni, de nekem ez a recept most nagyon bevált. Egyre többen érintettek manapság valamilyen allergiában, vagy csak saját döntésből…

Tovább
süti beállítások módosítása