Hihetetlen, de igaz, ma van éppen 3 éve, hogy elindítottam a RozéKacsát. Azóta a hirtelen jött felindulásból már gyakorlatilag hivatás lett, az időm nagy részét a gasztronómia tölti ki.
A nyáron a gyerekek mellett nem sok időm maradt az új receptek írására, így ezennel, a blog szülinapján visszatérek az "éterbe" és hoztam is egy új receptet. Szülinap, vagy mi a fene, szóval mi más lenne, mint egy süti. Mivel időközben az ősz is beköszöntött, egy mogyorós, csokis, körtés süti készült. Pofonegyszerű és isteni finom, tudjátok a kedvenc kombó! Ráadásul gluténmentes is.
Hozzávalók egy 20x25 cm formához (nem túl nagy adag, ha nagyobb tepsiben sütnétek, arányosan növeljétek az adagot, és a sütési időt is!)
- 60 g étcsoki
- 60 g vaj
- 2 tojás
- 60 g nádcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 csipet só
- 60 g darált pirított törökmogyoró
- a tetejére: 2 érett, de nem túl puha körte és egy marék pirított mogyoró
- tálaláshoz: tejszínhab vagy fagyi
A vajat és a csokit gőz fölött összeolvasztjuk, közben a tojásokat szétválasztjuk: a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a vajas csokit. A darált mogyorót és a vaníliát is belekeverjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a tojásfehérje habot.
Belesimítjuk a formába (én egy kivehető aljú, szögletes piteformát használtam), majd elrendezzük rajta a vékony szeletekre vágott körtét. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. A sütési idő utolsó pár percében rászórjuk a durvára vágott mogyorót (az a teljes sütés alatt megégne). Langyosan szeleteljük.
Lágy habbá vert vaníliás tejszínnel, vagy egy gombóc fagyival tálaljuk (a képen mogyorós csokifagyival van).
Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj!