Gasztronómiai kalandozások Horváth Zsuzsi konyhájából, főzés-sütés szenvedéllyel, könnyedén!

RozéKacsa

Marcipános csokihab

2016. november 18. - HZsuzsi84

img_8850_large.JPG

Egy gyorsan elkészíthető, egyszerű, mégis nagyon finom desszert ötletet mutatok, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét, de egy borongós őszi/téli estét is ér feldobni vele bármikor. Fűszeres spekulatius keksz (vagy mézeskalács), marcipános csokihab, tejszínhab és gránátalma alkotják a rétegeket. Az édes krémes, a ropogós és a fanyar találkozása tökéletes harmóniában. Imádni fogjátok! 

img_8826_large.JPG

Hozzávalók (4 főre):

  • 100 g marcipán massza
  • 50 g étcsoki 70%
  • 50 g tejcsoki
  • 100 ml tejszín 
  • 1 löttyintésnyi whisky
  • + 200 ml tejszín
  • 5 ek. mascarpone (kb. 150 g)
  • 2 tk. porcukor 
  • fél gránátalma magjai
  • 8 db spekulatius keksz (vagy mézeskalács, vagy más fűszeres keksz)

Gőz fölött az apróra tört csokoládékat összeolvasztjuk az 1 dl tejszínnel, a whiskyvel és az elmorzsolt marcipánmaszsával, simára keverjük, majd félretesszük hűlni. 

A kekszeket egy zacskóba tesszük és egy sodrófával megütögetjük, ez a legegyszerűbb módja a morzsává alakításának. Nem baj, ha maradnak benne kisebb darabok. 

200 ml tejszínből lágy habot verünk, menet közben hozzáadjuk a porcukrot és 1 ek. mascarponét. 

A kihűlt csokis-marcipános alaphoz adunk kb. 4 ek mascarponét, közben folyamatosan keverjük robotgéppel, hogy szép sima habos krémet kapjunk. 2-3 evőkanál tejszínhabot is hozzáforgatunk a végén. 

Jöhet a rétegezés: 4 pohár aljára kanalazunk a kekszmorzsából, majd jöhet a csokis krém, gránátalma magok, kevés tejszínhab, majd a maradék csokis krémet eloszlatjuk rajtuk. Tejszínhabbal koronázzuk a tetejét, amit gránátalmával és a maradék kekszmorzsával díszítünk. Lehetne még rá pirított mandula lapocskát, vagy csokiforgácsot is szórni, legyetek kreatívak! 

img_8842_large.JPG

img_8835_large.JPG

Ha tetszett a recept, kövesd a RozéKacsa Facebook oldalát,hogy minden friss posztról elsőként értesülj! 

A bejegyzés trackback címe:

https://rozekacsa.blog.hu/api/trackback/id/tr6011963807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsos Aliz 2016.11.28. 18:12:24

Nagyon hasznos kis recept volt. Köszönjük. :-*

Krityuka 2016.12.21. 10:30:16

Ha előre, mondjuk délelőtt elkészítem, nem esik össze a tejszinhab mire este sorra kerül a desszert?
köszi

HZsuzsi84 2016.12.21. 21:28:17

@Krityuka: A belső tejszínhab rétegnek nem lesz semmi baja, a tetejére inkább frissen tenném rá. De egyébként néhány órát annak is ki kell bírnia.
süti beállítások módosítása